Foto Club Ploiesti - FORUM

Full Version: Sfat achizitie
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Help nu stiu ce sa achizitionez

Si o mica explicatie a optiunii

Mercic
Fuji S5 Pro este o excelenta copie a lui D200 dar atentie, in continuare are 6 Mpx neinterpolati dar fiind CCD SR Pro are 6 mil S si 6 mil R. La 12 Mpx (interpolati) deja zgomotul de imagine isi spune cuvantul mult mai pregnant decat la d90.
Am fost si eu tentat de S5 datorita pretului, dar avand nevoie de rezolutie mare pentru partea comerciala a, optat pentru d300.
Intre cele doua eu ti-as recomanda totusi d90-ul, bate cam tot ce inseamna concurenta la calitatea imaginii, chiar si in clasa urmatoare.
S5-ul este profi si reglajele si functionalitatea sunt pe masura. Este putin cam sec in utilizare, trebuie sa ai idee de ceea ce vrei sa faci cu el, pentru ca nu prea iti lasa optiuni. S5-ul mai puncteaza printr-o carcasa excelenta si ergonomie buna.

S5-ul are mici probleme (ma rog, nu probleme cat dificultati) la balansul automat de alb si la reproducerea culorilor (aparent procesorul de imagine nu poate procesa nuantele oferite de senzor)

Dar desi avantajele fizice si tehnice lui S5 sunt majore fata de D90, totusi, dimensiunile si calitatea imaginii (adica lucrul ESENTIAL la o camera) sunt surclasate net de D90.

Pentru evenimente totusi, S5-ul ar merge cu succes, dar nu uita sa ti cont de problema de calitatea slaba a imaginii la valori ISO mari si de dimensiunile fizice reduse ale imaginilor.
E drept ca la 6 Mpx imaginile arata excelent dar D90-ul are o calitate mai buna a imaginii la o rezolutie dubla.

Arunca un ochi aici : http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm...page28.asp

Eu totusi as opta fara nici o indoiala la D90 cu sticlele de rigoare.
TY,din nefericire rew-urile si parerile sunt impartite de aceea am apelat la poll pentru a face diferenta.Sincer si eu inclin spre D90 dar multi profi folosesc S5-ul pentru evenimente ceea ce m-a facut sa apelez la aceasta forma de alegere.

Mercic mult pentru sfaturi
Da, intradevar cunosc si eu doi "pozari" de evenimente (nunti, botezuri, parastase dansante) care trag cu S5. Dar toata "uzina" aceea de la Fuji este limitata de rezolutia senzorului ... doar 6 Mpx. Pana la urma pentru un 10x15 sau 20x30 este suficient. (in plus camera este mare si "arata" profi)

Dar daca tragi evenimente ceva mai importante, unde ai grupuri mari de oameni (conferinte cu 200-500 participanti care vor sa-si vada fetele in "poza de grup") si vor ca imaginile sa fie transferate in banere sau mesh-uri pentru editiile viitoare ... nu prea te ajuta rezolutia.
(... am o oarecare idee despre ce vorbesc referitor la conferinte si alte "chestii" oficiale unde vor highres-uri, daca vrei discutam si iti arat exemple in privat, din pacate nu pot face publice imaginile din cauza de contract)

Ca alternativa ar mai fi D300 .. dar deja este cunoscut oficial faptul ca D90-ul l-a depasit la calitatea imaginii, singurul minus fiind unele reglaje doar via meniu.

Raman la D90 ... Wink
ma bag si eu in discutie dar am auzit si eu ca multi pozari de evenimente folosesc S5...
Fujifilm S5 Pro, deşi a cam îmbatrânit, este un aparat foto dedicat evenimentelor, în special nunţilor, datorită Dynamic Range-ului pe care îl scoate. Rezoluţia de 6MP, în zilele noastre, este o hibă; la fel şi WB-ul. Dacă însă treci peste aceste două impedimente, şi vei achiziţiona S5-ul, cred că vei avea un aparat pe care D300-le îl bate doar d.p.v. al rezoluţiei (care, până la urmă foloseşte doar dacă faci Print-uri mari), al WB-ului şi al noilor tehnologii implementate.

Eu aş merge pe "bătrân", pentru că este un aparat semi-pro. D90-ul îl clasez în "Advanced Amateur" (LV, filmare HD, un pas mai sus un pic în faţa D80-ului).
Numai bine.
(02-05-2009 06:11 PM)sypfoto Wrote: [ -> ]Da, intradevar cunosc si eu doi "pozari" de evenimente (nunti, botezuri, parastase dansante) care trag cu S5. Dar toata "uzina" aceea de la Fuji este limitata de rezolutia senzorului ... doar 6 Mpx. Pana la urma pentru un 10x15 sau 20x30 este suficient. (in plus camera este mare si "arata" profi)

Dar daca tragi evenimente ceva mai importante, unde ai grupuri mari de oameni (conferinte cu 200-500 participanti care vor sa-si vada fetele in "poza de grup") si vor ca imaginile sa fie transferate in banere sau mesh-uri pentru editiile viitoare ... nu prea te ajuta rezolutia.
(... am o oarecare idee despre ce vorbesc referitor la conferinte si alte "chestii" oficiale unde vor highres-uri, daca vrei discutam si iti arat exemple in privat, din pacate nu pot face publice imaginile din cauza de contract)

Ca alternativa ar mai fi D300 .. dar deja este cunoscut oficial faptul ca D90-ul l-a depasit la calitatea imaginii, singurul minus fiind unele reglaje doar via meniu.

Raman la D90 ... Wink

Nu se pune problema de aparat am deja D300 vreau doar un back up al acestuia.Asa cum am mai spus si eu inclin spre D90 dar ma incita faptul ca unii inca folosesc S5 si asta este singurul lucru care ma face sa apelez la sfaturi.
Stiu de D300-ele tau, privind asa problema, si avand deja ceva peste calibrul lui D90 .. te-ai putea gandi la un S5 .. dar totusi este model vechi, scos din productie din cate stiu eu, nu stiu cat suport va mai avea. .. in plus D90-ul este peste D300 la calitatea imaginii, in special la ISO-uri mari, zgomotul de imagine este foarte redus ... si revin la ideea mea (destul de fixa) toate acestea la 12 mpx, nu la 6 mpx ai s5-ului !

Problema nr.2 ar fi scaderea valorii in mod simtitor la revanzare ! ... da o fuga la f64, joaca-te cu un s5 ... si apoi ia hotarari. Pretul este destul de bun la el .. dar e cam EOF (end of life) ...
salut!
vreau sa mi schimb aparatul.ce imi recomandati la 15-17 mil?:-?
pai cam ce ai acum ?
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's