Mie îmi place. Este de admirat răbdarea acordată acestui mini-proiect. Felicitări!
Merci! Mai am cateva idei pt timelaps-uri, sper sa am timp sa le pun in practica si sa vi le arat si voua!
Felicitari pentru el si astept cu nerabdare si celelalte.

abia astept sa se mai incalzeasca afara sa incerc si eu primul timelapse. ai ceva sfaturi practice pentru setari? de ex. 300 de cadre la 3 sec interval?
mi-ar place sa incerc la poiana stinii cu vedere spre caraiman, intr-o zi cu vint si nori. am un cadru normal tras in locatie, o sa incerc sa-l localizez cind ma intorc acasa.
Numarul de cadre trase este legat de cat de lung vrei sa fie timelaps-ul, daca vrei un timelaps de 1min de exemplu cu imagine cursiva (ca un film) iti trebuie minim 25fps, deci 1500 de cadre, poti faci timelaps-ul si la 20fps pentru a fi foarte clar ca este timelaps si nu film, asta depinde de preferintele fiecaruia.
Distanta de timp intre cadre o stabilesti tu in functie de ce vrei sa fotografiezi, nori, rasarit, apus, la rasarit de exemplu, iti trebuie cadre la intervale scurte de timp, 1 cadru cam la 4-5 sec ar fi ideal, la nori poti sa faci si la interval mai mare, 1 cadru la 15-20 sec.
Neaparat iti trebuie trepied, pus in statie astfel incat sa nu trepideze sau sa se miste.
Daca este soare, ai grija cum pozitionezi camera astfel incat sa nu ai flare, e indicat sa folosesti si un parasolar.
Focusul il dai pe Manual si focalizezi la infinit, asta ca sa nu te trezesti ca vrei sa tragi un cadru si camera nu focalizeaza.
Pentru a-ti usura munca poti folosi un utilitar care trage automat un numar prestabilit de cadre la un interval de timp deasemenea prestabilit (la Canon exista asa ceva pe CD-ul care vine cu camera.)
In rest, multa bafta si rabdare!

mersi, am si trepied bun [manfrotto] si telecomanda programabila. vreau de mult sa incerc ceva de genul asta.
am gasit si cadrul la care mam gindeam mai devreme:
[
attachment=2171]